Juha Kerttunen

Tietojärjestelmien parissa jo yli 30 vuotta

Laadunvarmistus sydämen asiana nyt ja aina. Tietojärjestelmät on nykymaailmassa entistä enemmän turvaamassa elintärkeitä toimintoja ja siksi niiden laatu on erittäin tärkeä asia.

Aloitin urani 80-luvun lopussa koodarina pienessä 'kellari'firmassa konalassa nimeltä Innovatics. Laboratorioiden tiedonkeruu ja laadunvarmistusohjelmisto vei nuoren Datanomi-harjoittelijan suoraan tietojärjestelmämurrokseen. Laboratorioissa saattoi olla tuohon aikaa vielä ruutuvihkot tiedonkeruuvälineenä. Pelkästään tietokone oli jo uusi asia.

Valmistumisen jälkeen tie vein Nokia Telecommicationsiin ensin testausmenetelmäkehittäjäksi. Aika Nokialla oli se testauksen korkeakoulu, jota Suomessa ei valitettavasti virallisena ole olemassa, kuten monessa muussa maassa. Tehtävät vaihtelivat testaajasta ryhmäesimieheen, tuotepäälliköstä projektipäällikköön. Kaikki testausvälineet suunniteltiin ja tehtiin itse, osin siksi ettei markkinoilla ollut 90-luvulla tarjolla mitään kelvollista.

Nokian jälkeen toimin hetken konsulttina, kunnes Fujitsu 'kutsui' uudistamaan testausorganisaatiota ja -prosessejaan. Siellä vierähti muutama vuosi ennen pidempää rupeamaan yksityisessä laadunvarmistuksen konsulttiyrityksessä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen toiminut konsulttina monissa erilaisissa tehtävissä ja erilaisissa toimeksiannoissa. Toimialatkin ovat vaihdelleet työeläkesektorista teollisuuteen, kaupasta logistiikkaan.

Konsultin työssä parasta on ehdottomasti se, että voi auttaa erilaisia asiakkaita erilaisissa hankkeissa ja/tai haasteissa.

Olemme tukeneet seuraavia tahoja:

© 2019 Kerttunen Consulting Oy
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!